facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Shitake po chińsku

Przepis dodał: Daria

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

750 g świeżych twardziaków, 50 g masła, 60 g oleju, pół łyżeczki cukru, 2 łyżeczki mączki ziemniaczanej, 2 łyżki stołowe sosu sojowego ( w braku sosu sojowego 1 łyżka przyprawy do zup (maggi) i jedna łyżka sosu worchester).

Przygotowanie

Wykonanie: Grzyby pokroić na cienkie plasterki i udusić na maśle. Na patelni podgrzać olej, dodać grzyby, wymieszać i powoli wlewać mieszankę sosu sojowego, cukru i mączki ziemniaczanej. Potrawę podajemy z gotowanymi ziemniakami lub pieczywem.

Ilość odsłon: 1618
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl