facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Sirloin z grzybami Portobello

Przepis dodał: Alex

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

0,2 kg krzyżowej,
pokrojone w kawałki 0,3x5cm,
4 całe duże grzyby Portobello,
1 łyżeczka przyprawy barbeque albo pieprzu ziołowego,
1 łyżka oliwy z oliwek,
1 papryczka jalapeno,
posiekana (można mniej albo wcale),
2 cebule,
posiekane albo szczypiorek,
albo zielone środkowe liście pora,
1/2 szklanki utartego sera,
1 łyżka siekanej natki pietruszki.

Przygotowanie

Oczyścić grzyby, odciać nóżki, usunąć blaszki. Natrzeć kapelusze oliwą i przyprawami. Posiekać nóżki i smażyć z wołowiną, papryką i cebulą aż mięso przestanie być różowe. Zdjąć z ognia i posypać pozostałymi przyprawami, serem i pietruszką. Nałożyć równe ilości w kapelusze grzybów. Grilować nad średnio rozgrzanymi węglami przez 5 minut lub do momentu aż grzyby bedą miękkie.

Ilość odsłon: 1336
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl