facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Skarby sułtańskie. Kuchnia turecka.

Przepis dodał: Olga

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* 1 opakowanie kremówki,
* Fix do bitej śmietany"Śnieżka",
* 10 g. rodzynek,
* 15 g.fig suszonych,
* 15 dag.daktyli suszonych,
* 6 małych kokosanek lub bezików,
* 5 cl.rumu.

Przygotowanie

Kremówkę ubić na sztywno dodając fix do stężenia śmietany i dać na pół godziny do lodówki.Daktyle wypestkować,jeśli będzie trzeba figi pokroić na cząstki,a rodzynki namoczyć w rumie i osączyć na sitku.Następnie wyjąć śmietanę ubitą i dać po małej garstce baka- -lii do środka.Potem przełożyć do czterech pucharków deserowych i ozdobić małymi kokosankami lub bezami na wierzchu.Podawać na deser.

Ilość odsłon: 721
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl