facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Śląska babka z owocami

Przepis dodał: Babcia Kazimiera

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

8 czubatych łyżek mąki pszennej,
1/2 kostki margaryny,
1 szklanka cukru,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
4 jajka
cukier waniliowy
bułka tarta do formy
1/2 kg agrestu lub jabłek,

Przygotowanie

Margarynę i cukier roztopić. Zostawiamy garnek na maleńkim ogniu i miksując, dodajemy jajka, mąkę z proszkiem i cukier waniliowy. Po połączeniu wszystkich składników zdejmujemy z ognia. Do wysmarowanej i posypanej bułką tartą formy babkowej wlewamy ciasto i posypujemy gęsto owocami. Pieczemy w piekarniku w temp. 1`80 st. C. około 45 minut.

Ilość odsłon: 1044
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl