facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Śledz po żydowsku

Przepis dodał: Babcia Kazimiera

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

filety ze śledzi
mleko
pomarańcz
mandarynka
winne jabłko
kiszony ogórek
cebula
3-4 łyżki majonezu
1 łyżka soku z cytryny
cukier, pieprz, sól

Przygotowanie

Śledzie przez kilka godzin moczymy w mleku.. Następnie wyjąć, pokroić w dzwonka. Mandarynkę, pomarańcz, jabłko, cebulę i ogórek obrać i pokroić w drobną kostkę. Majonez wymieszać z sokiem z cytryny, przyprawić solą, pieprzem, cukrem, połączyć z owocami, ogórkiem i cebulą. Dzwonka śledzia ułożyć na półmisku, polać równomiernie sosem i odstawić do lodówki na 2 - 3 godzin

Ilość odsłon: 453
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl
Projekt i wykonanie strony www: themedia.pl