facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Śledź w śmietanie

Przepis dodał: Olga

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

4-5 płatów śledziowych w oleju (matiasy)
1 duże jabłko (ok. 25 dag)
4 kiszone ogórki (ok. 20 dag)
1 duża cebula (ok. 20 dag)
ok. 12 łyżek śmietany 18%

Przygotowanie

Śledzie opłukać pod wodą i pokroić w paski. Jabłko obrać ze skórki i razem z kiszonymi ogórkami zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę.

Do miski przełożyć śledzie, jabłko, kiszone ogórki i cebulę. Dodać śmietanę i dokładnie wymieszać. Gotową sałatkę włożyć do lodówki na około 1 godzinę, aby składniki się przegryzły.

Ilość odsłon: 848
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl