facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Śledź we wsi Homoty gdy nadciągają mgły

Przepis dodał: Alex

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

10 filetów śledziowych á la Matjas,
pół litra mleka,
4 marchewki,
4 cebule,
pół szklanki oleju,
5 dkg suszonych grzybów,
sól,
pieprz

Przygotowanie

1. Śledzie namoczyć w mleku na pół godziny, wyjąć, osuszyć. Zwinąć w rolmopsy, spiąć wykałaczkami i ułożyć w głębokim półmisku lub salaterce.

2. Grzyby uprzednio namoczone, ugotować w tej samej wodzie, co się moczyły, pokroić w cienkie paseczki. Wywaru nie wylewać

3. Marchewki obrane i umyte zetrzeć na tarce jarzynowej, cebulę zszatkować w cienkie plasterki.

4. Grzyby, cebulę i marchew usmażyć na oleju, podlać wywarem z grzybów, dodać sól i pieprz, dusić na wolnym ogniu przez 10 min. Przestudzić.

5. Jeszcze ciepłą masą zalać śledzie na pómisku. Kiedy ostygnie włożyć do lodówki. Przystawka gotowa do podania po 2-3 godzinach. Śledzie tak przygotowane można również podać do ziemniaków z wody.

Ilość odsłon: 682
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl