facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Słoneczna Italia jesienną porą

Przepis dodał: katarzyna_fly

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Czas przygotowania

30 min.

Składniki

Składniki na sałatkę:
2 garści rukoli
1/3 szklanki makaronu ARRIGHI (Gwiazdeczki - Stelline)
8 suszonych pomidorów w oleju PONTI
120 g mini mozzarelli
250 g pomidorków koktajlowych
12 czarnych oliwek SERPIS
1/3 szklanki pestek słonecznika
1/3 szklanki pestek dyni

Składniki na dressing:
5-6 łyżek oleju z suszonych pomidorów
1 ząbek czosnku
1 łyżka posiekanych listków bazylii
sól, świeżo mielony pieprz

Przygotowanie

1. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie (zgodnie z instrukcją na opakowaniu), następnie odcedzamy, przelewamy zimną wodą i pozostawiamy na sitku..

2. Czosnek przeciskamy przez praskę i łączymy go z pozostałymi składnikami dressingu.

3. Pestki dyni i słonecznika prażymy na suchej patelni.

4. Pomidorki przekrawamy na pół, a oliwki kroimy na plasterki.

5. Suszone pomidory wyjmujemy z zalewy i kroimy w paseczki (zachowujemy olej).

6. Makaron mieszamy z dresingiem, suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami  oraz pestkami dyni i słonecznika. Całość delikatnie łączymy z rukolą i przekładamy na półmisek/talerze, a następnie układamy pomidorki koktajlowe oraz mozzarellę.

Ilość odsłon: 536
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl