facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Smardze duszone (uwaga grzyby pod ochroną !)

Przepis dodał: Alex

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

80 dkg smardzów,
5 dkg cebuli,
3 dkg tłuszczu,
2 dkg mąki,
1/8 litra śmietany,
sól,
pieprz,
1 łyżka siekanego koperku i zielonej pietruszki.

Przygotowanie

Smardze opłukać starannie na sicie w dużej ilości wody (pod silnym tuszem, aby wydobyć z zagłębień ziemię i piasek). Pokrajać w talarki, obgotować, dodać siekaną i usmażoną na tłuszczu cebulę, dusić razem z dodatkiem 2 - 3 łyżek wody. Gdy są miękkie, dodać sól i pieprz, podprawić mąką, zagotować, wymieszać ze śmietaną.

 

Ilość odsłon: 811
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl