facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Smażona ryba. Kuchnia Turecka

Przepis dodał: Wiola S.

Ocena

5,00 ( 1 głosów )

Składniki

? 600 g filetów z ryb

? sok z cytryny

? mąka

? 500 g pomidorów

? sól, pieprz

? 3 łyżki oleju

? 4 ząbki czosnku

? łyżeczka tymianku

? łyżeczka siekanej natki pietruszki

? tłuszcz do smażenia

? cząstki cytryny do przybrania

Przygotowanie

1. Filety skropić sokiem z cytryny, obtoczyć w mące i usmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu.



2. Pomidory umyć, obrać ze skórki. Pokroić na ćwiartki. Włożyc do garnka z mocno rozgrzanym tłuszczem. Dodać tymianek, czosnek przepuszczony przez praskę. Dusić do całkowitego rozgotowania się pomidorów.



3. Usmażone filety ułożyć na talerzu, zalać gorącym sosem. Przybrać cząstkami cytryny i posypac siekaną natką pietruszki.

Ilość odsłon: 905
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl