facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Smażony ser Camembert

Przepis dodał: Daria

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

(4 porcje)
4 krążki sera camembert
jajko
6 czubatych łyżek bułki tartej
4 łyżki przesmażonej żurawiny lub 4 połówki brzoskwiń z syropu
sól
olej

Przygotowanie

Jajko rozbełtać z odrobiną soli. Serki maczać z obu stron w jajku, obtoczyć w bułce mocno dociskając panierkę. Kłaść delikatnie na patelnię na mocno rozgrzany tłuszcz. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Delikatnie zdjąć z patelni, podawać z żurawinami lub brzoskwiniami wedle uznania.

Z serkami należy obchodzić się bardzo ostrożnie, uważając, by nie uszkodzić skórki. Wtedy bowiem wypłynie zawartość i cała potrawa się nie uda.

Ilość odsłon: 946
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl