facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Sos boloński

Przepis dodał: Daria

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

500 g wołowiny bez kości,
100 g surowego boczku,
200 g pomidorów z puszki,
200 ml bulionu wołowego (może być z kostki),
200 ml czerwonego, wytrawnego wina,
1 cebula,
2 ząbki czosnku,
1 łyżka oregano,
1 łyżka bazylii,
1 łyżeczka cukru,
sol, pieprz,
oliwa z oliwek

Przygotowanie

-Mięso  myjemy i obieramy.
-Kroimy w kostkę i mielimy razem z boczkiem w maszynce.
-Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę, czosnek po obraniu siekamy.
-Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy czosnek i cebulę.
-Gdy tylko zaczną nabierać koloru dodajemy mięso.
-Całość smażymy, aż mięsko się przyrumieni.
-Następnie zalewamy je winem, bulionem i dodajemy pomidory z puszki (można je wcześniej rozgnieść widelcem). -Całość doprawiamy solą, pieprzem, bazylią, oregano i cukrem i dusimy, aż sos zgęstnieje.

Ilość odsłon: 837
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl