facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Sos burgundzki

Przepis dodał: Migotka

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

2 gałązki pietruszki
1/2 łyżeczki tymianku
listek laurowy
2 cebule
2 szklanki czerwonego wytrawnego wina
2 łyżki masła
czubata łyżka mąki
sproszkowana słodka papryka
20 dag pieczarek
sól, pieprz do smaku

Przygotowanie

Szalotki obrać i posiekać. Natkę, tymianek i listek laurowy zagotować z winem. Dodać cebulę, gotować 10 minut na wolnym ogniu bez przykrycia, aż połowa płynu odparuje Masło roztopić na maleńkim ogniu na patelni, mieszając wsypać mąkę. Wlać przecedzone wino. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Gotować na małym ogniu 15 minut. Pieczarki umyć, obrać, pokroić w plastry, dodać do sosu i gotować jeszcze 5 minut. Dla koloru można dodać trochę keczupu.

Ilość odsłon: 1092
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl