facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Sos Chiński -domowy - pasteryzacja

Przepis dodał: Wiola S.

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

- 3 kg pomidorów
- 1 kg cebuli
- 1 kg papryki kolorowej
- 0,5 kg cukru ( można dać odrobinę mniej)
- 2 łyżki musztardy stołowej
- 0.5 szkl octu 10% ( można tez dodać mniej )
- 2 łyżki vegety
- 2 łyżki curry
- 1 puszka kukurydzy
- 1 puszka ananasa
- 2 łyżki mielonej papryki słodkiej
- pieprz ziołowy, sól do smaku

Przygotowanie

Pomidory sparzyć , obrać ze skórki, pokroić w kostę, wrzucić do garnka. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć wrzucić do tego samego garnka. Gotować pomidory z cebulą ok 30 minut. Wrzucić resztę składników ( paprykę w kostk,e ananasa w kawałkach, kukurydzę, przyprawy). Gotować jescze ok 10 minut. Na koniec gotowania dodać 2 łyżki mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w wodzie żeby sos zgęstniał. Nakładać do słoików gorące. Od razu zakręcać.

Ilość odsłon: 1507
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl