facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Sos Choron

Przepis dodał: Daryjek

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

2 żółtka,
10 dag masła,
2 dag pasty pomidorowej,
2 małe cebulki,
2 łyżki octu winnego,
1 mały ząbek czosnku,
1 łyżka posiekanego świezego estragonu lub 1/2łyżeczki
suszonego,
sól,
pieprz.

Przygotowanie

Ocet z posiekanymi drobno cebulkami, czosnkiem i

estragonem gotować tak długo, aż zostanie połowa

płynu. Następnie płyn przecedzić do garnuszka, ostudzić,

dodać żółtka i 1 łyżeczkę masła. Wstawić garnuszek do

większego garnka z gorącą wodą (60 st.C) i oba naczynia

postawić na małym ogniu. Podczas podgrzewania ubijać

sos do chwili, gdy zacznie gęstnieć. Zdjąć naczynia z

ognia (nie wyjmować garnuszka z gorącej wody) i dalej

ubijać sos, dodając po kawałku masło, aż powstanie

gęsta i gładka masa. Na samym końcu dodać pastę

pomidorową i przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Ilość odsłon: 1189
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl