facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Sos chrzanowy z jabłkami

Przepis dodał: Daryjek

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

30 dag jabłek,
5 dag korzenia chrzanu,
1 płaska łyżka mąki przennej,
2 łyżki bulionu z drobiu (może być z kostki),
sok z 1/2 cytryny,
cukier i sól,

Przygotowanie

Jabłka umyć, pokroić, ugotować w małej ilości wody,

a następnie przetrzeć przez sito. Chrzan umyć, obrać,

opłukać, zetrzeć na tarce o najdrobniejszych oczkach

i sparzyć niewielką ilością wrzątku. Przecier wymieszać

z mąką i zagotować. Dodać bulion, chrzan i sok z cytryny.

Doprawić cukrem i solą. Sos można podawać na ciepło

i na zimno. Można też zabarwić na różowo dodając

1 łyżeczkę koncentratu z buraków. Podawać do mięs

i jajek.

Ilość odsłon: 775
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl