facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Sos do spaghetti z mięsem mielonym

Przepis dodał: Wiola S.

Ocena

3,94 ( 17 głosów )

Składniki

50 dag mielonego mięsa wieprzowego
1 kartonik (0,5 litra) przecieru pomidorowego
1 cebula
2 ząbki czosnku
łyżka ziół prowansalskich
pół łyżeczki gałki muszkatołowej
sól i cukier do smaku
1/3 szklanki oleju do smażenia
20 dag startego żółtego sera

Przygotowanie

1. Cebulę obierz z łupin i drobno posiekaj.



2. Mięso wymieszaj z solą, ziołami i gałką muszkatołową. Czosnej przeciśnij przez praskę i dodaj do mięsa.



3. Na rozgrzany olej wrzuć posiekaną cebulę i smaż 1-2 minuty. Potem na patelnię wrzuć mięso i smaż je na średnim ogniu, mieszając widelcem, przez 3-4 minuty.



4. Wlej do mięsa przecier pomidorowy i wsyp szczyptę cukru. Duś spaghetti jeszcze przez 3-4 minuty.



5. Przygotowany sos podawaj z makaronem spaghetti. Całość posyp startym żółtym serem.

Ilość odsłon: 5844
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl
Projekt i wykonanie strony www: themedia.pl