facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Sos grzybowy myśliwski do placka

Przepis dodał: Daryjek

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

300 ml wody
grzyby

Przygotowanie

Umyte grzyby namoczyć w 300 ml wody. Na drugi dzień grzyby gotować pod przykryciem około 30 min w tej samej wodzie z dodatkiem obranych warzyw. Posolić.

Grzyby pokroić na cienkie paseczki, warzywa wyrzucić. Cebulę posiekać i zeszklić na maśle, pod koniec dodać mąkę, zrumienić. Powoli dolewać przecedzony wywar, cały czas mieszając, aby nie porobiły się grudki, wlać alkohol.

Dodać grzyby i śmietanę, doprawić pieprzem.

Ilość odsłon: 723
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl