facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Sos grzybowy z Mielnika

Przepis dodał: Alex

Ocena

4,50 ( 2 głosów )

Składniki

50 dkg świeżych grzybów np. podgrzybków lub opieniek (jeśli opieńki to tylko używamy kapeluszy),
1 cebula,
1 łyżka masła,
1 szklanka bulionu warzywnego,
pół szklanki śmietany,
sól,
pieprz.

Przygotowanie

Grzyby umyć, pokroić w paski i sparzyć wrzątkiem. Jeśli używamy opieniek, to gotować je około 20 minut. Na maśle udusić drobno posiekaną cebulę, dodać grzyby, podlać bulionem i dalej dusić przez 30 min. Doprawić solą, pieprzem i śmietaną. W drodze wyjątku zamiast grzybów leśnych można użyć 30 dkg pieczarek lub boczniaków, ale nie będzie to już tak chasydzkie, jak być powinno.

Ilość odsłon: 1597
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl