facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Sos Mornay

Przepis dodał: Daryjek

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

3 dag masła,
3 dag mąki,
0,5 l mleka,
15 dag sera twarogowego (grojer lub ementaler),
sól i pieprz biały,

Przygotowanie

Z masła i mąki zrobić zasmażkę, rozprowadzić zimnym

mlekiem i przyprawić pieprzem. Dodać starty ser,

wymieszać. Wersję bardziej wytworną można osiągnąć,

zaprawiąc sos dwoma żółtkami i już nie gotować.

Podawać do gotowanych białych mięs, ryb, jajek,

pulpetów, szparagów.

Ilość odsłon: 934
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl