facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Spaghetti alla Carbonara

Przepis dodał: katarzyna_fly

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Czas przygotowania

25 min.

Składniki

350g makaronu spaghetti Arrighi
150 g chudego wędzonego boczku
100g startego sera pecorino lub parmezanu
pieprz do smaku
4 żółtka + 1 całe jajko

Przygotowanie

Ugotuj makaron al dente w dużej ilości lekko osolonej wody.

Wrzuć na rozgrzaną patelnię pokrojony w kostkę lub cienkie paseczki boczek i poczekaj chwilę, aż wytopi się z niego tłuszcz i się zarumieni. Odstaw z ognia i pozostaw do przestudzenia.

W międzyczasie rozbij jajko i żółtka w dużej misce, dodaj tarty ser i dopraw pieprzem.

Mieszając dokładnie dodaj przestudzony boczek. Odcedź makaron i od razu wymieszaj go dokładnie z przygotowanym jajecznym sosem. Podawaj od razu.

Ilość odsłon: 448
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl