facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Spaghetti z brokułami i czosnkiem

Przepis dodał: Olga

Ocena

4,00 ( 1 głosów )

Składniki

- 250 g makaronu spaghetti (raczej grubszego);
- brokuł;
- główka czosnku;
- duża buteleczka śmietany 18%;
- sól;
- świeżo zmielony pieprz;
- masło do smażenia;
- łyżka oliwy do gotowania spaghetti.

Przygotowanie

Brokuła umyć, podzielić na bardzo małe różyczki, odrzucając łodygi. Wrzucić na rozgrzane masło, lekko posolić i smażyć do miękkości (może być nawet leciutko zrumieniony).
Na patelnię wycisnąć obrany czosnek, podsmażyć delikatnie (uważać, żeby nie zgorzkniał).
Całość zalać śmietaną, doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować chwilę, żeby śmietana się zredukowała.

W trakcie przygotowania sosu w dużej ilości osolonej wody z dodatkiem oliwy ugotować spaghetti (al dente).

Makaron wyłożyć na talerze, polać sosem brokułowo-czosnkowym.
Podawać z lampką białego wina.

Ilość odsłon: 1069
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl