facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Spaghetti z pulpecikami i pomidorkami cherry

Przepis dodał: katarzyna_fly

Ocena

4,00 ( 1 głosów )

Czas przygotowania

30 min.

Składniki

400 g spaghetti Arrighi
2 puszki pomidorów krojonych Valfrutta
300 g mielonej wołowiny
300 g pomidorków cherry
1 jajko
2 łyżki bułki tartej
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka miodu
1 szalotka drobno posiekana
3 łyżki oliwy z oliwek extra vergine Olitalia
sól, pieprz

Przygotowanie

Zmieszaj mięso mielone z jajkiem, bułką tartą, musztardą, miodem i szalotką. Dopraw solą i pieprzem. Uformuj pulpety wielkości orzecha włoskiego i usmaż je na oliwie aż będą rumiane ze wszystkich stron. W osobnym naczyniu zagotuj pomidory krojone z bazylią Valfrutta. Dopraw je solą i pieprzem, dodaj troszkę oliwy z oliwek.  Gotuj tak długo, aż woda się zredukuje i powstanie gęsty jednolity sos. Na samym końcu dodaj połówki pomidorków cherry i gotuj jeszcze 5 min.  W tym czasie ugotuj spaghetti al dente. Odcedź i dodaj do sosu, dokładnie wymieszaj. Nałóż danie na talerze, na wierzchu ułóż pulpeciki i udekoruj listkami bazylii.

Ilość odsłon: 318
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl