facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Spaghetti z tuńczykiem i bazyliowym sosem pesto

Przepis dodał: Alex

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym (ok. 120 g)
* sos pesto przygotowany wg przepisu poniżej
* 1 pomidor obrany ze skórki
* sól i czarny pieprz
* makaron spaghetti
* Pesto z bazylią i pestkami dyni:
* 6 łyżek tartego parmezanu
* 3 łyżki drobno posiekanej, świeżej bazylii
* 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę
* 3 łyżki zmielonych, wcześniej uprażonych pestek dyni
* pół szklanki oliwy z oliwek
* sól i pieprz

Przygotowanie

Przygotowanie pesto:
Składniki na pesto dokładnie wymieszać i... gotowe:) Oczywiście można również użyć gotowego zielonego pesto. Wtedy czas przygotowania dania jeszcze bardziej się skraca.

Przygotowanie sosu:
Pomidora obrać ze skórki,  pokroić w drobną kostkę i włożyć do miski, dodać pesto, tuńczyka z puszki, przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać, podgrzać.

Ilość odsłon: 1528
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl