facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Spring Rolls po seczuańsku

Przepis dodał: Wiola S.

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

20 kawałków grubego papieru ryżowego (o średnicy ok. 25cm)
300-350g pokrojonego drobno filetu z kurczaka
1,5 szklanki posiekanej kapusty pekińskiej
1 filiżanka tartej marchwi
1 łyżeczka boranego i posiekanego korzenia imbiru
1 szklanka pokrojonej w kostkę cebuli
1 szklanka kiełków fasoli mung
sól, pieprz
1 łyżka Sosu sojowego TaoTao
olej do głębokiego smażenia

Przygotowanie

W misce wymieszać cebulę, kapustę i marchew, posolić, a gdy „puści” sok dokładnie odcisnąć. W woku rozgrzać oliwę, dodać imbir i po chwili dodać kurczaka, a gdy lekko się przyrumieni dodać odsączone warzywa i kiełki fasoli, smażyć przez 2 minuty, przyprawić do smaku. Odstawić, odsączyć z płynu. Przygotować papier ryżowy, rozkładać na desce. Na wilgotnym papierze rozkładać farsz, dokładnie zawinąć. Smażyć w głębokim oleju do momentu uzyskania jednolitego, złotego koloru. Po wyjęciu z oleju odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem, aby obsączyć sajgonki z nadmiaru tłuszczu.

Ilość odsłon: 1071
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl