facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

suflet grzybowy

Przepis dodał: Qba

Ocena

1,00 ( 1 głosów )

Składniki

grzyby, 50 dag
masło, 10 dag + 1 łyżeczka
bułki małe, 3
mleko, do namoczenia bułek
jajka, 3
czosnek, 2 ząbki
sól, pieprz, do smaku
kasza manna, 20 dag

Przygotowanie

Oczyszczone i pokrojone w plasterki grzyby dusimy krótko na 5 dag rozgrzanego masła, przyprawiając solą i pieprzem. Bułki moczymy w mleku. W misce ucieramy kolejne 5 dag masła z roztrzepanymi jajkami, dodajemy odciśniętą bułkę, duszone grzyby, roztarty z solą czosnek, szczyptę pieprzu i kaszę mannę. Masę nakładamy do natłuszczonej formy (ja użyłam formę do tarty), na wierzchu kładziemy łyżeczkę masła i zapiekamy w piekarniku w temp. 200 stopni ok. 35-40 min, aż suflet uzyska złotobrązowy kolor. Podawać z sosem grzybowym, pomidorowym lub czosnkowym.

Ilość odsłon: 841
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl