facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Surówka z cebuli i kwaszonych ogórków

Przepis dodał: Marakuja

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

2-3 cebule
2 kwaszone ogórki
łyżeczka musztardy
2-3 łyżki oleju
sól
koperek

Przygotowanie

Drobne cebule po obraniu i umyciu, kroić najpierw na połowy, a następnie każdą polówkę w poprzek, w cienkie krążki.

Tak rozdrobnioną cebulę zanurzyć na cedzaku we wrzącej wodzie (nie dłużej niż minutę) i po osączeniu wykładać do salaterki.

Obrany ogórek kroić w cienkie krążki i łączyć z cebulą na salaterce.

Doprawić do smaku solą, cukrem oraz olejem wymieszanym z musztardą, na koniec posypać koprem.

Ilość odsłon: 1715
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl