facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Swojska biała kiełbasa

Przepis dodał: Alex

Ocena

4,75 ( 8 głosów )

Składniki

* 5 kg mięsa (3,5 kg łopatki lub szynki; 1,5 kg boczku)
* 1 - 1,5 dag pieprzu
* 6 dag soli peklującej
* główka czosnku
* pół paczki majeranku suszonego
* 1/3 butelki maggi
* 1 łyżka vegety
* jelita wieprzowe lub baranie

Przygotowanie

Mięso oczyścić, chudsze kawałki pokroić w grubą kostkę, bardziej tłuste - drobno zmielić. Dodać do dużego pojemnika i przyprawić. Wyrabiać dokładnie przez ok. 20 minut. Za pomocą maszynki i odpowiedniej "końcówki" wypełniamy jelita mięsnym farszem dzieląc jednocześnie na pęta.

Tak przygotowaną kiełbasę można uwędzić. Osobiście jestem fanką białej kiełbasy pieczonej z cebulką.

Ilość odsłon: 2281
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl
Projekt i wykonanie strony www: themedia.pl