facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Sycąca sałatka z uszkami z pieczarkami, pomidorkami koktajlowymi, świeżym szpinakiem i talarkami z oliwek

Przepis dodał: mniam

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Czas przygotowania

20 min.

Składniki

Porcja na 2-3 os.

Składniki:

Oliwki – 20 szt.
Świeży szpinak – 1/2 opakowania
Pomidorki koktajlowe – 1 opakowanie
Uszka z pieczarkami JAWO 1 op.


Sos:

Oliwa z oliwek 150ml
Musztarda 2 łyżki
Ocet winny 50 ml
Czosnek 2 ząbki
Sól, pieprz do smaku

Przygotowanie

 

 

 

Przygotowanie:

Uszka ugotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. W tym czasie umyj liście szpinaku, pokrój pomidorki na połówki, a oliwki w talarki. Na duży płaski talerz wyłóż liście szpinaku, następnie na szpinak wyłóż ugotowane uszka, pomidorki i oliwki. W osobnym naczyniu przygotuj sos – wymieszaj dokładnie wszystkie składniki sosu i polej nim ułożoną na talerzu sałatkę.

Wskazówka: Aby uzyskać jeszcze bardziej sycące danie, sałatkę można serwować z sosem śmietanowo-ziołowym, oprószoną tartym serem żółtym. jawo.pl Gotowe! Smacznego! 

Ilość odsłon: 15
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl
Projekt i wykonanie strony www: themedia.pl