facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Szaszłyki z łososiem i ananasem

Przepis dodał: katarzyna_fly

Ocena

4,00 ( 1 głosów )

Czas przygotowania

30 min.

Składniki

• 200 g ananasa
• 250 g filetu z łososia
• 40 listków mięty
• 3 gałązki tymianku
• 3 gałązki kopru
• 3 g różowego pieprzu
• 30 ml oliwy z oliwek Olitalia
• 30 ml soku z cytryn Limmi
• sól

Przygotowanie

  • Pokrój ananasa w kostki równej wielkości (około 3 cm).
  • Oczyść filety łososia, obierz ze skóry i pozbądź się ewentualnych ości. Pokrój rybę w kostki równej wielkości, takie jak wcześniej przygotowane kostki ananasa.
  • Przygotuj marynatę: listki tymianku i kopru posiekaj bardzo drobno. Zmieszaj z oliwą i sokiem z cytryn Limmi. Dodaj zmielony pieprz oraz sól. Marynatę wstaw do lodówki.
  • Przygotuj szaszłyki: na długie drewniane wykałaczki bądź specjalne metalowe patyczki nadziewaj na przemian listki mięty, kostki ananasa oraz łososia. Przygotowane szaszłyki umieść w naczyniu i polej schłodzoną marynatą. Potrawę przykryj folią aluminiową i schłodź w lodówce przez 2 godziny.
  • Schłodzone szaszłyki podsmażaj na patelni na małym ogniu przez około minutę z każdej strony.

 

Ilość odsłon: 516
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl