facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Sznycle z indyka nadziewane serem żółtym i szpinakiem

Przepis dodał: Daria

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Czas przygotowania

60 min.

Składniki

( 4 osoby )
4 sznycle z indyka
4 plastry żółtego sera
szpinak przyprawiony (czosnkiem, solą i pieprzem)
jajko
bułka tarta
4 łyżki oleju
sól, pieprz

Przygotowanie

Sposób przygotowania:

  1. Sznycle rozbij tłuczkiem. Posól i popierz z obu stron.
  2. Każdy sznycel posmaruj szpinakiem i połóż na wierzch plasterek sera.
  3. Jajko roztrzep na talerzu. Na drugi talerz wysyp bułkę tartą.
  4. Ciasno zwiń mięso, namocz w jajku, potem obtocz w bułce tartej.
  5. Smaż na oleju na małym gazie około pół godziny. Mięso zarumień z każdej strony. Co jakiś czas podlewaj wodą.


Ilość odsłon: 1520
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl