facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Szparagi

Przepis dodał: Wiola S.

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

Składniki dla 2 osób:

? pęczek zielonych szparagów
? 2 jajka
? sól morska
? świeżo zmielony czarny pieprz
? 3 łyżki masła

? dodatki do wyboru:
tarty parmezan lub correggio
szczypiorek
natka pietruszki
bazylia

Przygotowanie

Zielone szparagi myję, odcinam białe i twarde końce, obieram 2/3 długości od końca, gotuję na parze lub w małej ilości wody. Odcedzone szparagi polewam roztopionym masłem, doprawiam solą, pieprzem, ewentualnie posiekaną natką pietruszki. Układam na talerzu z jajkiem sadzonym, przyrządzonym na maśle. Posypuję szczypiorkiem, tartym parmezanem lub serem correggio. Podaję na śniadanie lub ciepłą przekąskę z pieczywem, grzankami.

Ilość odsłon: 831
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl