facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Szynka z pastą w galarecie

Przepis dodał: Olga

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

10 plastrów szynki (ok. 20 dag)
Pasta:
3 jajka
3 łyżeczki chrzanu
2 łyżki majonezu
sól
pieprz
Vegeta
Galareta:
? litra wody
1 kostka rosołowa (drobiowa)
sól
pieprz
przyprawa w płynie Maggi
4 łyżeczki żelatyny

Przygotowanie

Jajka ugotować na twardo, ostudzić i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Przełożyć do miski. Dodać chrzan i majonez. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i Vegetą. Razem dokładnie wymieszać. Gotową pastą smarować plasterki szynki. Zwinąć i ułożyć na półmisku.

Wodę zagotować dodać do niej kostkę rosołową i rozpuścić. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą w płynie Maggi. Na koniec dodać żelatynę i dokładnie rozmieszać. Ostudzić i przelać przez sitko lub gazę. Tężejącą galaretą zalać zrolowaną szynkę. Można udekorować jajkiem, zielonym groszkiem lub koperkiem. Włożyć do lodówki na około 3 godziny.

Z podanego przepisu wyjdą dwa półmiski (takie jak na zdjęciu).

Ilość odsłon: 771
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl