facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Taco muszle. Kuchnia meksykańska.

Przepis dodał: Olga

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* 12 szt muszle do taco
* papryka czerwona
* 2 szt pomidory
* kukurydza z puszki
* ser zółty
* 2 ząbki czosnku,
* 1 łyżeczka chilli
* 1 łyżeczka przyprawa kmin rzymski
* 1 łyżeczka oregano
* 4 łyżki passata pomidorowa
* 1 łyżka oliwy z oliwek
* cebula czerwona
* 1/2 kg mielonej wołowiny
* 1/2 łyzeczki przyprawa do kuchni meksykańskiej

Przygotowanie

Na dużej patelni  rozgrzewamy olej i szklimy cebule drobno posiekane, dodajemy czosnek drobno posiekany, chilli, kmin rzymski i oregano i mieszając smażymy przez minutę. Dodajemy mięso, mieszając smażymy. Dodajemy drobno pokrojone pomidory i passate. Dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę. Doprawić solą oraz pieprzem oraz 1/2 łyzeczki przyprawy meksykańskiej. Smażymy jeszcze chwilę. Na koniec dodajemy kukurydzę i chwilę razem smażymy. Mozna uzyc gotowego sosu Taco i dodać do mięsa. Ser zółty scieramy na tarte. Muszle do taco można podgrzać w piekarniku lub mikrofali. Na spód muszelki dajemy mięso, na to kawałek pomidora, kukurydzę i starty ser. Oczywiście do sosu i miesa można dodać więcej składników: fasole czerwoną, avocado, do woli.

Ilość odsłon: 880
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl