facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Tagliatelle z pomidorami i mozzarellą

Przepis dodał: Qba

Ocena

5,00 ( 1 głosów )

Składniki

makaron tagliatelle, 400 g
pomidory, 4 średnie sztuki
mozzarella, 2 kulki
cebula, 1 szt
czosnek, 1-2 ząbki
oliwa z oliwek, kilka łyżek
pietruszka, bazylia, tymianek (najlepiej świeże),
sól i pieprz,

Przygotowanie

1. Na patelni rozgrzać oliwę, wsypać drobniutko pokrojoną cebulę, smażyć na niedużym ogniu przez krótką chwilę (max 1 minutę), dodać posiekany czosnek, wymieszać, zdjąć z ognia i nieco przestudzić.

2. Pomidory sparzyć, obrać, wyjąć pestki a pozostały miąższ pokroić w małą kostkę. Dodać cebulę wraz z oliwą, pokrojoną w kostkę mozzarellę i posiekane zioła. Doprawić pieprzem, najlepiej świeżo mielonym, wymieszać i odstawić na kilka godzin do lodówki do "przemacerowania". Posolić dopiero tuż przed podaniem.

3. Makaron ugotować al dente, odcedzić, wymieszać z pomidorami i od razu podawać.

Ilość odsłon: 878
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl