facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Tajska sałatka z wołowiną

Przepis dodał: Olga

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

# Ilość porcji: 4
#
# Rostbef wołowy - 500 g
# Imbir świeży - 30 g
# Czosnek - 3 ząbki
# Kamis Fit up!? Do sałatek - 1 op.
# Dymka - 1 szt.
# Kiełki sojowe - 60 g
# Kapusta pekińska - ? szt.
# Wino ryżowe mirin - 30 ml (2 łyżki stołowe)
# Kolendra świeża - ? pęczka
# Mięta świeża - ? pęczka
# Cukier - 100 g
# Listek cytrynowy - 2 szt.
# Trawka cytrynowa - 1 szt.
# Ogórek świeży - 120 g
# Bazylia świeża - 5 listków
# Pomidor - 120 g
# Kamis Sól morska w młynku
# Kamis Pieprz czarny mielony

Przygotowanie

Rostbef natrzyj solą i pieprzem, upiecz na krwisto w 180°C przez 15 min. Wystudź.
Pokrój w bardzo cieniutkie paseczki. Kapustę poszatkuj.
Z wody (150 ml) i cukru ugotuj syrop, wystudź. Dodaj posiekany imbir, czosnek, bazylię, miętę, kolendrę, trawkę cytrynową, listek cytrynowy i wino mirin. Ogórka pokrój w skośne półplastry, dymkę w słupki – dodaj do kapusty. Całość posyp mieszanką przyprawową Kamis Fit up!. Pomidora obierz ze skóry, usuń gniazda nasienne, miąższ posiekaj. Wszystkie składniki
delikatnie wymieszaj z syropem i przypraw solą i pieprzem. Podaj sałatkę udekorowaną kiełkami.

Ilość odsłon: 1342
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl