facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Tatar

Przepis dodał: Olga

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* polędwica wołowa 1/2 kg
* jajko 1 szt.
* żółtko 1 szt.
* oliwa 5 łyżek
* cebula 1 szt. mała
* ogórki kwaszone 2 szt.
* sól
* pieprz

Przygotowanie

Polędwicę zmielić. Do zmielonego mięsa wbijamy jajko i dodając sukcesywnie po kilka kropli oliwy, dokładnie wyrabiamy (w tym przypadku dłoń jest najlepszym „narzędziem” do wyrabiania).

Po ok. 20 min. gdy mięso stanowi jednolitą całość, dobrze odchodzi od ścianek naczynia, w którym je wyrabiamy i od dłoni, dodajemy sól i pieprz – doprawiamy do smaku.
Przekładamy na talerz.

Cebulę kroimy w drobniutką kostkę.
Ogórka kwaszonego obieramy ze skóry, kroimy w drobną kostkę.

W środku tatara robimy małe wgłębienie, wkładamy żółtko jajka. Obsypujemy dookoła cebulą i ogórkiem.

Ilość odsłon: 898
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl