facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Trufle pieczone w popiele

Przepis dodał: Alex

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

12 trufli ( każda 65 - 70 g),
15 dag świeżej słoninki,
sól i pieprz

Przygotowanie

Oczyszczone trufle szybko wymyć pod bieżąca wodą, posypać solą i pieprzem, owinąć cienkim plastrem słoninki i 3-krotnie zawinąć w dobrze natłuszczony papier pergaminowy. Ułożyć na palenisku, przykryć popiołem i obłożyć żarzącym się węglem. Czas pieczenia - ok. 40 minut.

Trufle pieczone w popiele - zdaniem smakoszy to najlepszy sposób przyrządzenia tych wspaniałych grzybów, ale można je również upiec w piekarniku.

Ilość odsłon: 754
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl