facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Tuńczyk ze szpinakiem i orzeszkami pinii

Przepis dodał: Daria

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

? 1 kawałek filetu z tuńczyka (około 6 cm)
? świeży lub suszony rozmaryn
? 25 dag szpinaku o dużych liściach, np. odmiany zimowej
? 2 łyżki orzeszków pinii
? 2 łyżki rodzynek
? sól morska
? pieprz
? oliwa z oliwek
? grzanki

Przygotowanie

  • Filet z tuńczyka myję, dokładnie osuszam papierowym ręcznikiem, doprawiam solą morską, posypuję pieprzem oraz rozmarynem, smaruję 4 łyżkami oliwy z oliwek. Wkładam do lodówki na 2 godziny.
  • Tuńczyka kroję na 4 plastry i grilluję z całą zalewą, na patelni z wgłębieniami, przez około 2-3 minuty, raz przewracając.
  • Na patelni teflonowej rozgrzewam 2 łyżki oliwy, smażę rodzynki i orzeszki, zdejmuję z patelni. Wkładam umyty, osuszony oraz pokrojony szpinak i duszę go przez ok 3 - 4 minuty. Dodaję orzeszki i rodzynki, chwilę podsmażam razem.
  • Szpinak wkładam pomiędzy dwa filety tuńczyka. Na talerzu polewam potrawę dodatkową oliwą - według uznania. Podaję z grzankami.
Ilość odsłon: 1072
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl