facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Węgierska zupa rybna

Przepis dodał: Qba

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

10 dag czerwonej papryki
1 cebula średniej wielkości
10 dag białej ryby (np. karpia)
20 dag łososia
20 dag ziemniaków
1 marchewka
1 pietruszka
? selera
2 kostki paprykowe Knorr
100 ml kwaśnej śmietany

Przygotowanie

Warzywa pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie, dodać dwie kostki paprykowe i szczyptę roztartego kminku. Całość chwilę smażyć po czym zalać litrem wody i doprowadzić do wrzenia.

Ziemianki pokroić w kostkę i dodać do zupy. Gotuj aż będą miękkie.

Rybę pokroić w kostkę, dodać do gotującej się zupy. Jeszcze chwilę gotować mieszając od czasu do czasu.

Zupę podawać z łyżką kwaśnej śmietany nałożonej na środek talerza.

Ilość odsłon: 925
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl