facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Wieprzowina w musztardzie

Przepis dodał: Qba

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* mięso (karczek lub łopatka)
* musztarda rosyjska
* 2 łyżki miodu
* 2 ząbki czosnku

Przygotowanie

Mięso dokładnie umyć i pokroić. Jeżeli mamy karczek, to kroimy w grube plastry, około 3 cm. Sporządzamy marynatę - musztardę, miód i zmiażdżony lub przeciśnięty przez praskę czosnek mieszamy. Pokrojone mięso mieszamy z marynatą i odstawiamy na kilka godzin (całą noc)do lodówki. Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy do momentu kiedy poczujemy aromat pieczonego mięsa. Następnie mięso przykrywamy folią aluminiową i dalej pieczemy w temperaturze nieco mniejszej niż na początku. Mięso powinno być miękkie i złociste (sprawdzamy drewnianym patyczkiem).

Ilość odsłon: 1212
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl