facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Wieprzowina z sosem limonkowym

Przepis dodał: Wiola S.

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

2 nieduże kotlety wieprzowe
1 łodyga trawy cytrynowej
kawałek świeżego imbiru (ok. 2 cm)
1 czerwona cebula
2 łyżki oleju słonecznikowego
2 łyżki brązowego cukru
1 łyżka siekanej dymki
1 główka sałaty rzymskiej
2 łyżki słodkiego sosu chilli
2 limonki
1 łyżka sosu sojowego

Przygotowanie

Schab pokroić - najlepiej jeżeli jest lekko zmrożony (np. po pobycie 30 min. w zamrażalniku) wtedy krojenie jest łatwiejsze. Trawę cytrynową posiekać, imbir obrać i zetrzeć na tarce. Pokroić cebulę.

W woku rozgrzać olej, podsmażyć trawę cytrynową, dodać mięso, smażyć 3-4 minuty. Dodać imbir, 1 łyżkę cukru oraz cebulę. Wymieszać, posypać dymką i zdjąć z palnika.

Sos chilli wymieszać z sokiem z limonek, sosem sojowym i pozostałym cukrem.

Sałatę umyć, liście ułożyć na talerzach. Obok liści podawać w miseczce mięso, sos osobno.

Trawę cytrynową i inne ezotyczne składniki znajdziesz na stoiskach z orientalną żywnością.

Ilość odsłon: 666
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl