facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Włoska zupa pomidorowa

Przepis dodał: Qba

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

2 puszki pomidorów (najlepiej peliati),
cebula,
czosnek, 2 ząbki
bazylia, oregano, tymianek, do smaku
szczypta parmezanu,
sól, pieprz,
bulion warzywny ok. litr,
oliwa z oliwek, 2 łyżki
sól, pieprz, szczypta chilli do smaku,
białe wino wytrawne, 0,5 szklanki

Przygotowanie

1. Na rozgrzanej oliwie zeszklić posiekaną drobno cebulę i czosnek, dołożyć pomidory z puszki, chwilę poddusić.

2. Gotową pulpę podlać winem i bulionem, gotować bez przykrycia około 15 minut.

3. Zupę doprawić solą, pieprzem, chilli oraz ziołami (najlepiej świeże ale z braku można użyć suszonych). Aby uzyskać bardziej kremową konsystencję, zupkę można zmiksować blenderem.

4.Przelać do bulionówek, po wierzchu posypać startym parmezanem, można podawać z grzankami.

Ilość odsłon: 1311
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl