facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Wok ryż curry z kolorowymi warzywami

Przepis dodał: Olga

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* 250 g ryżu Basmati
* 1 mała marchewka
* 1 por
* 1 czerwona papryka
* 100 g pieczarek
* 100 g kiełków soji
* 4 łyżki oleju
* 100 g mrożonego groszku
* 2 jajka
* 2 łyżeczki curry
* sol, pieprz
* 2 łyżki wina ryżowego (nie miałam użyłam wiec 2 łyżeczki octu ryżowego i sosu sojowego)

Przygotowanie

1. Ryz basmati zalac 1/2 litra wody. Zagotowac i nastepnie gotowac na malym ogniu przez 20 minut. Odlac pozostala w garnku wode i pozostawic ryz do wystudzenia.

2.  Machrchewke, papryke pokroic w kostke. Pora i pieczarki pokroic w plasterki. Kielki soi umyc i osuszyc.

3. W woku rozgrzac 3 lyzki oleju. Dodac ryz i podsmazac przez kilka minut do momentu az bedzie chrupiacy. Nastepnie przelozyc do innego naczynia.

4. W woku ponownie rozgrzac olej i wrzucic pokrojone warzywa i smazyc 5 minut. Nastepnie dodac curry i groszek posolic i podsmazac 1 minute. Podsmazony wczesniej ryz dodac do warzyw. Calosc wymieszac. Jajka wymieszac z winem ryzowym, sola oraz pieprzem i dodac do zawartosci woka. Calsc wymieszac.

Ilość odsłon: 902
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl