facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Wołowina pieczona

Przepis dodał: Babcia Kazimiera

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

80 dag wołowiny zrazowej,
12 dag smalcu,
szklanka wywaru z kostki drobiowej,
3 cebule,
12 ząbków czosnku,
łyżeczka majeranku,
sól,
pieprz,

Przygotowanie

Umytą wołowinę, posypać solą i majerankiem.Obłożyć  plastrami cebuli i czosnku. Zostawić w chłodnym miejscu pod przykryciem na 24 godz. Po czym usunąć przyprawy. Natrzeć mięso mielonym pieprzem, obsmażyć na smalcu ,upiec w piekarniku, podlewając rosołem. Podawać z sosem pieczarkowym, kaszą gryczaną i sałatką z buraczków.

Ilość odsłon: 1155
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl