facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Wołowina w zalewie

Przepis dodał: Migotka

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* 2 cebule
* 2 łyżki oleju
* 2 ogórki konserwowe
* 8 łyżek posiekanej pietruszki
* sól i pieprz
* szczypta cukru
* 250 g pieczeni wołowej,
* pokrojonej w cienkie plasterki
* 4 kromki razowego chleba
* 2 łyżki musztardy
* 2 łyżki majonezu
* 2 małe pomidory

Przygotowanie

Obraną cebulę pokroić w plasterki i zeszklić na oleju. Dodać zalewę z ogórków i zagotować.

Ogórki pokroić w plasterki i wraz z pietruszką dodać do sosu. Całość przyprawić solą i pieprzem, dodać cukier. Do zalewy włożyć plasterki mięsa, wymieszać i odstawić.

Kromki chleba posmarować masą majonezowo-musztardową i pod­smażyć. Na talerzu ułożyć mięso z zalewy, cebulę i ogórki.

Pomidory pokroić na 6 części i przybrać nimi każdą porcję.

Ilość odsłon: 933
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl