facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Wołowina w ziołach

Przepis dodał: Wiola S.

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

# Składniki na 4 porcje 4 plastry wołowiny grubości 1 cm z polędwicy lub ligawy
# oliwa lub olej
# czosnek granulowany, duży pęczek natki pietruszki
# liśc selera, gałązka świeżej bazyli, tymianku, cząbru
# sól, biały pieprz mielony, mąka

Przygotowanie

1. Wołowinę zbić posmarować z obu stron oliwą, obsypac czosnkiem. Odstawić pod przykryciem na 2 godz w temp. pokojowej. Zdjąć czosnek. Lekko oprószyć mąką. Smażyć na oliwie na lekko złoty kolor z obu stron. Wrzucić do rondla z kilku centymetrową warstwą wrzącej wody. Wlać oliwę ze smarzenia. Dusić powoli 1,5 - 2 godz. W razie potrzeby podlewać wrzątkiem.
2. Gdy mięso już będzie miękkie wrzucić na wierzch posiekaną dość grubo pietruszkę, seler i pozostałe zioła, biały pieprz, lekko posolić. Pozostawić pod przykryciem na 5 minut.
3. Podawać z ryżem, sałatką z pomidorów i rukoli i czerwonym winem.

Ilość odsłon: 790
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl