facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Wołowina z grilla po tajwańsku

Przepis dodał: Migotka

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* 4 dobrze okrojone z tłuszczu steki wołowe z antrykotu bez kości o gr ok 2,5 cm
* 5 łyżek lekkiego sosu teriyaki
* 1 duża słodka cebula
* Sos orzechowy:
* 2 łyżki kremowego masła orzechowego
* 1/4 łyżeczki rozdrobnionego czerwonego pieprzu
* 2 łyżki lekkiego sosu teriyaki
* 2 łyżki wody

Przygotowanie

Posmarować obydwie strony steków wołowych i cebuli sosem teriyaki. Połozyć steki na ruszcie nad średnio gorącymi, pokrytymi popiołem węglami. Opiekać bez przykrywania 15-20 min w celu osiągniecia stanu od półkrwistego do wypieczonego, a cebulę do miękkości, odwracając od czasu do czasu. W małej miseczce wymieszać masło orzechowe z czerwonym pieprzem. Stopniowo mieszając dodać 2 łyżki sosu teriyaki, wodę i mieszać do otrzymania regularnego kremu. Pokroić steki na grube plastry, podawać z cebulą i sosem.

Ilość odsłon: 891
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl