facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Wołowina ze śliwkami w sosie myśliwskim

Przepis dodał: Daria

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

Wołowina bez kości ok 1,5kg
1-cebula
śliwki suszone-1 garść
1opakowania-sosu myśliwskiego z Knorra
1opakowanie-sosu pieczeniowego ze śliwką z Winiar
przyprawy-włoszczyzna,liść laurowy,ziele angielskie,vegeta lub sól

Przygotowanie

Wołowinę ugotować na miękko 2,5-3godziny,w ostatniej gozinie gotowania dodać włoszczyznę i vegetę lub sól(no nie dużo,bo będzie sos z torebki,a on jest słony)..Po ugotowaniu mięso wyciągnąć z rosołu i podzielić na kawałki. Przestudzony rosół wymieszać z sosem z torebek (tak jak podano na torebce) i zagotować, do gotującego sosu dodać drobno krojoną cebulę, mięso i śliwki suszone. Gotować minut 15 na średniem ogniu.

Podawać wołowinę osobno  lub z ziemniakami i marchewką zasmażaną

Ilość odsłon: 789
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl