facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Zapiekane kanie na szpinakowym wachlarzu

Przepis dodał: Alex

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

Kanie
Sok z cytryny
Sól
Biały Pieprz
Liście szpinaku
Czosnek
Masło

Przygotowanie

1.Kanie (polecam czubajki czerwieniejące są mniejsze i delikatniejsze) skropcie cytryną, posypcie solą i białym pieprzem.

2. Połóżcie grzyby na kamiennej bądź porcelanowej płytce , przykryjcie takąż i pozostawcie na pół godziny.

3. Średniej wielkości liście szpinaku oczyśćcie, usuńcie ogonki i włóżcie do mocno nagrzanego, suchego garnka. Przykryjcie garnek i potrząsajcie nim kilka chwil.

4. Płytkie, szerokie /najlepiej prostokątne/ , żaroodporne naczynie natrzyjcie przekrojonym ząbkiem czosnku, a jak przeschnie , dobrze wysmarujcie masłem.

5. Dwie warstwy liści szpinaku ułóżcie w naczyniu w wachlarz, ostrożnie, by się nie podarły.

6. Na szpinaku delikatnie poukładajcie czubajki.

7. Posypcie utartym na grubej tarce parmezanem.

8. Włóżcie całość do nagrzanego piecyka. Zapieczcie

9. Serwujcie z bułeczką.

Ilość odsłon: 722
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl